EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

MEIE MAA: Saare O.T.T. vajab põhjalikumat teavitamist

Allikas: Meie Maa, autor Sirli Tooming
28. august 2015. a

 Eile oli Kuressaare turul hooaja viimane teemapäev, mille järel kella neljast kuueni toimus tavapäraselt Saare O.T.T.-i kaubavahetus.

Eilne teema oli kartul, kaalikas, peet ja porgand. Turul kauplesid Saare O.T.T.-iga liitunud Merisalu Aru mahetalu perenaised Valjala vallast.

“Saare O.T.T. alustas ju alles möödunud aastal ja on üsna visa käivituma, kuna inimesed ei tea, teiseks on harjumus saada kõik vajalik kaubanduskeskusest ning kolmandaks paljusid ei huvita, kust ja mil moel on kaup kasvatatud,“ ütles Maie Merisalu.

Karin Merisalu rõhutas, et tema arvates on just see oluline, et inimesed teaksid, kuidas ja kus kaup on kasvatatud: “Öeldakse ju, et kõige tervislikum on toituda toorainest, mis on kasvanud ja kasvatatud elukohast viiekümne kilomeetri raadiuses.“

Lisaks kauplemisele tekitas pisukest elevust asjaolu, et seekord oli Kuressaare turul ka Eesti O.T.T.-i eestvedaja, Eesti talupidajate keskliidu turundusnõunik Sirkka Pintmann koos kaameramehega.

“Tulime Saaremaale selleks, et küsitleda tootjaid ja tarbijaid, et teada saada tarbijate rahulolu ning ootusi ning panna kokku väike film inimestele, kes on O.T.T.-ist kuulnud ja tahaksid alustada, liituda ning veenduda, et see on päriselt ka olemas,“ ütles Pintmann Meie Maale.

“Vabaühenduste fondi toel teeme filmi kõigist 13-st O.T.T.-ist üle Eesti ning näitame seda ning klippe Youtube’i ja sotsiaalmeedia vahendusel. Esmalinastus toimub jaanuaris O.T.T.-ide aastakoosolekul Viljandis Sakala keskuses. Kuna O.T.T. on tarbija ja tootja tasakaaluharjutus, siis soovime selle projekti kaudu tutvustada omavahel eestvedajaid, tootjaid ja tarbijaid, et suurendada võrgustikku ning teavitada talutoidu tootjaid ning müüjaid turundus- ja müügivõimalustest.“

 

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo


2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo