EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
Maainfo
UUDISED
Maainfo
UUDISKIRJAD
Maainfo
SÜNDMUSED
Maainfo
INNOVAATILISED PROJEKTID
Maainfo
EUROOPA PROJEKTID
Maainfo
AKIS
Maainfo
KONSULENTIDELE
Maainfo
INNOVATSIOONI hindamine
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

   

EESTI TEADUSAGENTUUR: Teadusüritused Euroopas (jaanuar-mai 2017)

Allikas: ETaG
23. jaanuar 2017. a

 

Šveitsi teadusüritus: “Uue põlvkonna publitseerimismudelite ning reprodutseerimise ja koostöö edendamise poole”

26.01.17 Brüssel, Belgia

Šveitsi esindus ELi juures ja SwissCore korraldavad ürituse “Uue põlvkonna publitseerimismudelite ning reprodutseerimise ja koostöö edendamise poole”, mille eesmärgiks on kajastada publitseerimise uusi võimalusi ning väljakutseid.

Ülikoolide esindaja räägib teaduspublitseerimise kriisist ja ülikooli vaatenurgast, Euroopa Komisjon jagab oma  visiooni uutest publitseerimise võimalustest, kirjastaja esitab, kuidas need uued võimalused täpselt välja näevad ning teaduse rahastaja räägib rahastaja rollist nende võimaluste toetamisel. Üritus lõpeb diskussiooniga, kuidas me kõik saame Euroopa tasandil osaleda üleminekus järgmise põlvkonna teadusväljaannetele.

Euroopa teadusülikoolide liidu positsioonipaberi esitlus “Tipptasemel haridus teadusrikastes ülikoolides”

02.02.17 Brüssel, Belgia

Euroopa teadusülikoolide liit esitleb 2. veebruaril oma uut positsioonipaberit teemal “Tipptasemel haridus teadusrikastes ülikoolides”.

Positsioonipaberis analüüsitakse teadusrikaste ülikoolide hariduse eripärasid ja seda, kuidas tipptaset hariduses kavandatakse ja praktiseeritakse. Tuuakse näiteid, kuidas Euroopa teadusülikoolide liidu liikmesülikoolid toetavad ja stimuleerivad tipptaset.

Positsioonipaberit esitleb selle autor, kelleks on professor Dilly Fung (University College London). Tema esitlusele järgneb paneeldiskussioon ning küsimuste ja vastuste voor.

Konverents “Ühendkuningriikide teaduse ja innovatsiooni rahastuse ja poliitika tulevik – Brexit, kõrghariduse ja teaduse seaduseelnõu ja murrangulise innovatsiooni toetamine”

02.02.17 London, Ühendkuningriigid

Konverents on hästi ajastatud seoses 2016. aasta lõppu kavandatud riikliku innovatsiooni kavaga ja ebakindlusega ELi referendumi tulemuse pikaajalisest mõjust Ühendkuningriikide teaduse rahastusele ja koostööle. Konverents toob kokku poliitikakujundajad ja mõjutatud sidusrühmad, et arutada teaduse ja innovatsioonipoliitika tulevikku.

Teemad, mida arutatakse, kattuvad riikliku innovatsiooni kava konsultatsiooni teemadega, nt poliitiline suund, mis on vajalik suurandmete poolt pakutavate võimaluste suurendamiseks; intellektuaalomandiõiguste potentsiaalne reformimine; murranguliste idufirmade rahastusele juurdepääsu parandamine; viisid, kuidas Ühendkuningriigid saaksid säilitada ja jätkuvalt ligi meelitada T&A ettevõtteid.

CommBeBiz: biomajanduse mõju 2017 – teekond innovatsioonini

21.-22.02.17 London, Ühendkuningriigid

ELi rahastatud CommBeBiz’i iga-aastase ürituse eesmärk on esitada väljakutseid ning toetada ja informeerida teadlasi nende püüdlustes luua innovatsiooni kaubanduse, sotsiaal- ja poliitikavaldkondades.

Ettekanded ja töötoad edendavad põhioskusi nagu vastutustundlik teadus ja innovatsioon, sotsiaalmeedia, intellektuaalomandiõigused, avalikud suhted ja rahastus, mis on vajalikud innovatsiooni protsessi juhtimiseks ning pakuvad head võrgustumise võimalust ja teadmisi innovatsiooni edulugudest ja komistuskividest biomajanduse alaste teadusuuringute elluviimisel.

Üritusele on oodatud osalema mitte ainult ELi rahastust saanud teadlased, aga kõik, kellel on huvi, et praegustel ja tulevikus avalikult rahastatud teadusuuringutel oleks mõju Euroopa ühiskonnale, nagu teadlased, tööstuse esindajad, poliitikakujundajad, inkubaatorid jne.
Üritus on tasuta, aga osalejaid on maksimaalselt 100.

SRA poliitika foorum: progressi võimaldavate tehnoloogiate riskijuhtimine

01.-03.03.17 Veneetsia, Itaalia

SRA poliitika foorumil arutatakse käimasolevaid algatusi, mis on keskendunud uute tehnoloogiate riskijuhtimise parandamisele traditsiooniliste riskianalüüsi vahendite ning sotsiaalsete ja majanduslike kaalutluste kaudu. Sellise lähenemisega on võimalik arvesse võtta objektiivset ja subjektiivset informatsiooni, et edendada uute tehnoloogiate potentsiaalsete riskide tõhusat juhtimist.

Foorumil tehakse kokkuvõtteid tegevustest ja jõupingutustest Ameerika Ühendkuningriikides, Euroopa Liidus, Aasias, Ladina-Ameerikas ja mujal ning esitletakse võimalusi tulevasteks kohtumisteks ja teadusuuringuteks.

16. Euroopa toidu ja jookide tippkohtumine

02.-04.03.17 Amsterdam, Holland

Euroopa toidu ja jookide konverents on üritus, mis toob kokku rahvusvahelised eksperdid, teadlased ja otsusetegijad nii ülikoolidest kui ka tööstusest, et vahetada teadmisi, kogemusi ja innovatsiooni.

Teemasid, mida kaetakse: toidutehnoloogiad, toidu ja jookide töötlemine, tervis, toiduainete kvaliteet ja ohutus, nanotehnoloogiad, biotehnoloogiad, toiduainete tarneahel, toidujaotussüsteemid, intellektuaalomandiõigused toidutööstuses jne.

Euroopa teadusülikoolide liidu 15. aastapäev

07.03.17 Brüssel, Belgia

15. aastapäeva puhul korraldab Euroopa teadusülikoolide liit õhtuse ürituse, mis annab ainulaadse võimaluse suhelda ja Euroopa teadusülikoolide liidu teadlastel ja teaduspoliitika ekspertidel tutvustada aktuaalseid teemasid.

Üritus on pühendatud teadusdiplomaatiale ehk teaduse ja diplomaatia vastastikusele mõjule ja sellest tulenevatele väljakutsele ja võimalustele. Teaduskoostöö kasutamine rahvusvaheliste suhete parandamiseks (teadus diplomaatia jaoks), rahvusvahelise teaduskoostöö hõlbustamine (diplomaatia teaduse jaoks) ja välispoliitiliste eesmärkide informeerimine teadusliku nõuga (teadus diplomaatias) mängivad olulist rolli ülemaailmsete ja ühiskondlike probleemide lahendamisel ja tuleviku kavandamisel. Mis on ülikoolide roll teadusdiplomaatias?

Eksperdid jagavad oma vaateid kõrgetasemeliste esindajatega ülikoolidest, Ameerika Ühendriikide välisministeeriumist ja ELi institutsioonidest.

Euroopa Teadusnõukogu kümnenda aastapäeva nädal

13.-19.03.17 Üle Euroopa

Euroopa Teadusnõukogu nädal toimub 13.-19. märts, mille raames toimub Euroopa Teadusnõukogu eriüritusi üle Euroopa, Lissabonist Berliinini, Strasbourgist Kopenhaagenini. Üritusi toimub ka väljaspool Euroopat, et edendada Euroopa Teadusnõukogu ülemaailmselt. Brüsselis korraldatakse pidulik sündmus, kus saab osaleda ainult kutsega.

See on ideaalne võimalus liituda Euroopa Teadusnõukogu kümnenda aastapäevaga, mis pakub teadusasutustele üle maailma võimalust korraldada teavitusüritusi ja toetada Euroopa Teadusnõukogu tööd nii ELis kui väljaspool.


UAS4EUROPE konverents “Rakenduskõrgkoolid: maksimaalse edu saavutamine Horisont 2020-s ja väljaspool - Õpi! Võrgustu! Tee lobitööd!”

15.03.17 Brüssel

UAS4EUROPE (ingl. k. Universities of Applied Sciences for Europe) korraldab konverentsi, mis koosneb päevasest ja õhtusest osast.

Konverents keskendub väljakutsele, millega rakenduskõrgkoolid on vastamisi Euroopa tasandil, ning võimalustele, mida rahvusvaheline koostöö pakub. Üritus pakub infot ka Euroopa Komisjoni järgnevate aastate tegevuskava kohta, praktilisi nõuandeid, kuidas edukalt rahastust taotleda ning võimalust jagada kogemusi ametnike ja teiste taotlejatega.

Pärastlõunane sessioon hõlmab endas töötubasid:

  • Tervis ja heaolu
  • Keskkond, toit ja põllumajandus
  • Energia ja kliimamuutused
  • Progressi võimaldavad ja tööstustehnoloogiad, digitaliseerimine
  • Kunst ja disain

Konverents on eelkõige mõeldud teadlastele ja ELi (poliitika) ametnikele, kes töötavad Euroopa rakenduskõrgkoolis. Konverentsile järgneb õhtune vastuvõtt.

UAS4EUROPE on EURASHE (ingl. k. European Association of Institutions in Higher Education), UASnet-i (ingl. Universities of Applied Sciences network), swissuniversities, Bayerni Ülikooli ja Austria FHK (ingl. Austrian Association of Universities of Applied Sciences) ühine algatus.

Tööstus 4.0 tippkohtumine

04.-05.04.17 Manchester, Ühendkuningriigid

Tööstus 4.0 konverentsi eesmärk on olla juhtiv rahvusvaheline tippkohtumine tööstus 4.0 liidrite vahel. Kahe päeva jooksul teevad 30 juhtivat eksperti ettekandeid tööstus 4.0-st, asjade Internetist ja nutikast tootmisest rohkete juhtumiuuringu näidetega. Ettevõtjatel on võimalik mõista, kuidas see revolutsioon mõjutab nende äri.

Konverentsile on oodata 300 osalejat ning see toimub paralleelselt tuleviku tehaste näitusega.

Euroopa Ülikoolide Liidu iga-aastane konverents

06.-07.04.17 Bergen, Norra

Euroopa Ülikoolide Liidu 2017. aasta konverents “Autonoomia ja vabadus: ülikoolide tuleviku jätkusuutlikkus” toimub Bergeni Ülikoolis Norras. Konverents keskendub ülikoolide autonoomiale ja akadeemilisele vabadusele Euroopa poliitiliste, majanduslike ja ühiskondlike väljakutsete kontekstis.
Enne 28. veebruari kehtib soodushind. Lõplik registreerimise tähtaeg on 20. märts.

Euroopa geoteaduste liidu peaassamblee 2017

23.-28.04.17 Viin, Austria

Euroopa geoteaduste liidu 2017. aasta peaassamblee toob kokku geoteadlased üle maailma. Kohtumisel käsitletakse kõiki maa-, planeedi- ja kosmoseteaduste valdkondi.

Euroopa geoteaduste liidu eesmärgiks on pakkuda foorumit, kus teadlased, eriti just karjääri alguses olevad teadlased, saavad tutvustada oma tööd ja arutada oma ideid ekspertidega kõikidest geoteaduse valdkondadest.

22. Euroopa teadusjuhtide ja –administraatorite iga-aastane konverents

24.-26.04.17 Valletta, Malta

Euroopa teadusjuhtide ja -administraatorite iga-aastane konverents uurib Euroopa teadlaste väljakutseid ja nendele avalduvaid mõjusid, keskendudes tippteadusele.

Arutatakse teemasid nagu muutused Ühendkuningriikide ja ülejäänud ELi ja assotsieerunud riikide vahelises koostöös ning väljakutse säilitada Horisont 2020 üleüldist kättesaadavust, aga parandada edukuse määra.

Malta ELi Nõukogu eesistumisega seotud üritused

Eelteade: Kvanttehnoloogiate üritus

16.-17.02.17 Valletta, Malta

Malta ELi Nõukogu eesistumine korraldab kõrgetasemelise ürituse kvanttehnoloogiate valdkonnas. Ürituse raames kohtub kvanttehnoloogiate juhtalgatuse ekspertrühm, kes esitab soovitusi tuleviku juhtalgatuseks.
Rohkem informatsiooni ürituse kohta ilmub hiljem.

Konverents “Marie Skłodowska-Curie meetmed 2017 - teadus- ja arendustegevuse suutlikkuse parandamine teadlaste mobiilsuse kaudu”

11.-12.05.17 Il-Kalkara, Malta

Konverentsi eesmärk on arutada Marie Skłodowska-Curie meetmeid keskendudes teemale “Teadus- ja arendustegevuse suutlikkuse parandamine teadlaste mobiilsuse kaudu”.

Konverentsi eesmärk saavutatakse heade tavade jagamisel ja julgustades diskussiooni varasemate ja uute kogemuste teemadel.

Erinevate ülikoolide kogenutel ja karjääri alustavatel teadlastel, Euroopa Komisjoni ametnikel, taotluste hindajatel ning Horisont 2020 riiklike kontaktpunktide ja programmikomitee esindajatel on võimalus jagada oma vaateid ja arvamusi. Osalejate panus koondatakse konverentsi raportisse.


Kadri Sirg
ETAg-i Brüsseli büroo juht, kadri.sirg@etag.ee

Annika Eskusson
ETAg-i Brüsseli büroo püsistažöör, annika.eskusson@etag.ee

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
MAAELUVÕRGUSTIK: Toiduvõrgustike info - 19. aprill 2024 (4/2024)
EPKK ootab kodumaiseid toidutootjaid Pääsukesemärki taotlema
TALULIIT: Suur talutoidu laat "MAA TULEB LINNA" tuleb esmakordselt Tartumaale ja ootab osalema talutoidu tootjaid
MES-i kriisilaenu meetme sihtgrupp laienes ja taotluste vastuvõtu periood pikenes
EMÜ: Maaülikool on põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailmas paremuselt 54. ülikool
EMÜ: Põllumajandussektoris juhtuvatest tööõnnetustest jäetakse tihti teatamata
KESKKONNAAGENTUUR: Eestile on väljakutseks suur jäätmeteke ja selles sisalduva ressursi ebapiisav väärindamine
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukate külade kogumik toob fookusesse kogukonnapõhised ja nutikad ettevõtmised Eesti maapiirkondadest
TOIDULIIT: Aastakonverentsil auhinnati Eesti parimaid toiduaineid
REM: 2024. aastal kannavad Eesti toidupiirkonna tiitlit Saaremaa, Muhu ja Ruhnu
LEADER infokiri 2024 (nr 4/133)
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (548)
MAAELUVÕRGUSTIK: Loodusturism kui elustiiliettevõtlus maapiirkonnas
UUS! Maaelu jutud #15: Sirje Kuusik – Säästvast maaturismist
SA KÜSK: NULA otsib Eesti ühiskonda paremaks muutvat ideed
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal
MAAELUVÕRGUSTIK: Põllumajandusjäätmete ja ringmajanduse teemaline seminar-õppereis Pärnumaal
METK: Esitluspäev FIE Airi Külvet juures “Tingimuslikkus ja ökokavad – 2023. aasta kogemus ja muudatused 2024. aastal”

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo