EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

ERMi toidusuveniiri konkursil noppis võidu Hiiumaa lest

Allikas: Eesti Rahva Muuseum
14. juuni 2018. a

Konkursi tulemused selgunud

Täna, 14. juunil avalikustas Eesti Rahva Muuseum tänavu kevadel välja kuulutatud toidusuveniiri konkursi tulemused. Esimese koha pälvis Hiiumaa toode Kuivatet lesta ribad (Stonefish OÜ), teise koha Ruuge mahe kasesiirup (Kasekunst OÜ) ja kolmanda koha Kanepiõli (Perfect Plant OÜ).
 
Konkursile laekus 28 võistlustööd 20 tootjalt ning võidutööde kõrval oli esindatud nii kama, trühvlid, leib kui ka kuivatatud aia- ja metsaannid. Hindamiskomisjon andis välja kolm auhinnalist kohta. Auhinnatutel on õigus kasutada oma toodete reklaamis märgist „ERMi toidusuveniiri konkursi võitja“.
 
„Esimese koha pälvinud tootel on väga selge seos Hiiumaa kohaliku toidupärandiga alates toorainest kuni legendini, olles nii kõige kõrgema potentsiaaliga toidusuveniir. Konkursi järel arendame koostöös tootjaga ka pakendi disaini, mis toote olemuse suveniirina veelgi paremini esile tooks,“ ütles hindamiskomisjoni esinaine, ERMi teadur Anu Kannike.
 

 

Toidupärandil põhineva tootearenduse toetamiseks ja ERMi toidusuveniiri märgise tootmisse kaasamiseks premeeritakse esikohta 300 euroga ning teist ja kolmandat kohta 100 euroga. ERMi toidusuveniiri märgisega tooted planeeritakse muuseumipoodi müügile tuua hiljemalt tänavu sügisel.
 
Konkursi hindamiskomisjoni kuulusid Anu Kannike (ERM), Pille Runnel (ERM), Kairi Ustav (ERM), Liina Kuzemtšenko (ERM), Merle Roomets (ERM), Reet Piiri (ERM), Anu Järs (ERM), Ester Bardone (Tartu Ülikool), Ülle Jukk (Jõgevamaa Koostöökoda) ja Kai Lobjakas (Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum).
 
Konkursile olid oodatud kohalikku toidupärandit ja toorainet väärtustavad võistlustööd. Osaleda võisid kõik füüsilisest isikust ettevõtjad ja juriidilised isikud. Kõikide konkursil osalenutega võetakse individuaalselt ühendust.
 
ERMi toidusuveniiri konkurss korraldati osana ERMi toidukultuuri arendamise projektist „Konkurentsivõimeline teadustegevus ERMi akadeemilistes vastutusvaldkondades“, mida toetab EL Regionaalarengu fond.

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukate külade kogumik toob fookusesse kogukonnapõhised ja nutikad ettevõtmised Eesti maapiirkondadest
TOIDULIIT: Aastakonverentsil auhinnati Eesti parimaid toiduaineid
REM: 2024. aastal kannavad Eesti toidupiirkonna tiitlit Saaremaa, Muhu ja Ruhnu
LEADER infokiri 2024 (nr 4/133)
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (548)
MAAELUVÕRGUSTIK: Loodusturism kui elustiiliettevõtlus maapiirkonnas
UUS! Maaelu jutud #15: Sirje Kuusik – Säästvast maaturismist
SA KÜSK: NULA otsib Eesti ühiskonda paremaks muutvat ideed
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal
MAAELUVÕRGUSTIK: Põllumajandusjäätmete ja ringmajanduse teemaline seminar-õppereis Pärnumaal
METK: Esitluspäev FIE Airi Külvet juures “Tingimuslikkus ja ökokavad – 2023. aasta kogemus ja muudatused 2024. aastal”

2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo