EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

MAAELUMINISTEERIUM: Üle 100 restorani ja toidukoha tähistavad Eesti toidu kuud

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade
24. september 2015. a

Üle 100 restorani ja toidukoha tähistavad Eesti toidu kuud ning on võtnud oma menüüs tähelepanu alla kohaliku tooraine.

"Toidukultuuri arendamisel on restoranidel trende suunav roll ja kohaliku tooraine väärtustamine aitab kaasa ka selle väärtustamisele koduköökides," ütles Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. "Septembris on kohaliku tooraine tõstnud aukohale ligi 40 tipprestorani ja ligi 70 maaturismiettevõtet ning söögikohta maapiirkondades."

Eesti toidu kuu raames toimub restoranides ja toidukohtades neli temaatilist programmi.

"Armastusega tehtud Eesti toit"

Üle 30 tipprestorani peakoka said inspiratsiooni kohalikust toorainest ja lõid sellest Eesti toidu kuu auks eriroad. Programm toimub koostöös Eesti Restoranide Liiduga.

"Südamega tehtud Eesti maitsed"

Ligi 70 maaturismiettevõtet ja söögikohta üle Eesti panid kokku kohalikust toorainest ja kohalikel traditsioonidel põhinevad eripakkumised, mida serveeritakse vaid toidukuu vältel. Programm toimub koostöös MTÜ-ga Eesti Maaturism.

"Mahetoit Eesti restoranides"

Kümme tipprestorani pakuvad Eesti toidu kuu raames oma menüüs roogasid, mille komponentideks on Eestis kasvatatud mahetoiduained. Igal restoranil on mahetootjast partner, kelle toodangut roogade tegemisel kasutatakse. Ühel päeval septembris läheb iga restoran oma partnerist tootjale külla ning restorani kokk teeb süüa tema toorainetest seal, kus neid kasvatatakse. Talud on sellel päeval avatud külalistele. Programmi korraldab MTÜ Eesti Maitsed.

"Veiselihameister 2015"

15 tipprestorani võtab Eesti toidu kuul menüüsse kaks rooga erinevatest Eesti veiseliha lõigetest. Kõik road hinnatakse žürii poolt ja selle tulemusena kuulutatakse välja Veiselihameister 2015. Veiselihameister on jätkuks eelmisel aastal toimunud veiselihakuule. Programmi korraldab MTÜ Eesti Maitsed.

Taustast

Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu raames toimub septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi (www.eestitoit.ee) ja kuu juhtmõtteks on „Ma armastan Eesti toitu“. Kahe esimese nädalaga on Eesti toidu kuu programmi kuuluvaid sündmusi külastanud üle 20 000 inimese.

Eesti toidu kuu programmi leiab www.eestitoit.ee ning Facebooki sündmuse lehel.

Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015–2020". Varem on Põllumajandusministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames 2014. aastal laulupeol "Aja puudutus. Puudutuse aeg" Eesti toidu väljaku ning tänavu suvel esimese üle-eestilise avatud talude päeva.

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
MAAELUVÕRGUSTIK: Toiduvõrgustike info - 19. aprill 2024 (4/2024)
EPKK ootab kodumaiseid toidutootjaid Pääsukesemärki taotlema
TALULIIT: Suur talutoidu laat "MAA TULEB LINNA" tuleb esmakordselt Tartumaale ja ootab osalema talutoidu tootjaid
MES-i kriisilaenu meetme sihtgrupp laienes ja taotluste vastuvõtu periood pikenes
EMÜ: Maaülikool on põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailmas paremuselt 54. ülikool
EMÜ: Põllumajandussektoris juhtuvatest tööõnnetustest jäetakse tihti teatamata
KESKKONNAAGENTUUR: Eestile on väljakutseks suur jäätmeteke ja selles sisalduva ressursi ebapiisav väärindamine
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukate külade kogumik toob fookusesse kogukonnapõhised ja nutikad ettevõtmised Eesti maapiirkondadest
TOIDULIIT: Aastakonverentsil auhinnati Eesti parimaid toiduaineid
REM: 2024. aastal kannavad Eesti toidupiirkonna tiitlit Saaremaa, Muhu ja Ruhnu
LEADER infokiri 2024 (nr 4/133)
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (548)
MAAELUVÕRGUSTIK: Loodusturism kui elustiiliettevõtlus maapiirkonnas
UUS! Maaelu jutud #15: Sirje Kuusik – Säästvast maaturismist
SA KÜSK: NULA otsib Eesti ühiskonda paremaks muutvat ideed
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal
MAAELUVÕRGUSTIK: Põllumajandusjäätmete ja ringmajanduse teemaline seminar-õppereis Pärnumaal
METK: Esitluspäev FIE Airi Külvet juures “Tingimuslikkus ja ökokavad – 2023. aasta kogemus ja muudatused 2024. aastal”

2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo