EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo LEADER Maainfo LEADER UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
Maainfo
LEADER UUDISED
Maainfo
ÜRITUSED
Maainfo
LEADER andmebaas
Maainfo
LEADER 2023-2027 ABIMATERJALID
Maainfo
LEADER 2014-2020 projektinäidete andmebaas
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

LEADER UUDISED

   

LEADER TEGEVUSGRUPID: Porikuu Festival on Harjumaa parim LEADER koostööprojekt 2021

Allikas: Lääne-Harju Koostöökogu
14. detsember 2021. a

Sündmusterohke oktoober on jäänud kaugele seljataha ja ees ootab rahulik jõuluaeg. Siiras ja suur tänu teile, armsad Porikuu festivali toetajad ja ürituste korraldajad, et andsite oma panuse festivali toimumisse ja tänu sellele saan teada anda erilise rõõmusõnumi: Loode-Eesti ühisturundus ja Porikuu festival võitsid parima LEADER koostööprojekti auhinna!

Fotod tänavuse Porikuu festivalist raames toimunud sündmustest ja osalejatest: 
Porikuu festivali avaüritus (fotograaf Silver Raidla)

Tervisepäev Noarootsis 16.10.21 (fotograaf Silver Raidla)

Laternamatk „Valgusrännak Kiilis“ 30.10.21 (fotograaf Siim Verner Teder)

Kulgejate klubi rabamatk Marimetsa rabas 31.10.21 (fotograaf Silver Raidla)

Mis tegi 2021. aasta nii eriliseks?

Meil oli kavas eriti palju ägedaid sündmusi – lausa 78 põnevat üritust, mis viisid huvilised väga erinevatesse Loode-Eesti paikadesse. Soojalt võeti külalised vastu näiteks Ristil, Padisel, Jõgisool, Lehetus, Hüürus, Murastes, Rummus, Tagadil, Vasalemmas, Perakülas, Ellamaal, Paldiskis, Haapsalus, Tuulas, Suurupis, Ääsmäel, Keilas ja veel mitmetes teistes imelistes kohtades! 

Rekordiliselt külastas porise kuu jooksul Loode-Eesti sündmusi ligi 10 000 inimest ja festivali saatis rekordhuvi – veebilehte külastati pea 6700 korda.
Sarnaselt eelmisele aastale olid enamik üritusi mõeldud pigem väiksematele gruppidele. Rekordhuvi näitas ka asjaolu, et grupid täitusid kiirelt ja väga paljud pidid nö „ukse taha“ jääma.

Tänavu kõige menukam kavas olnud sündmus oli Tagadi Restauraatorite päev, mida külastas lausa 3900 inimest!

Sel aastal korraldati taaskord kõige enam looduselamusi (12), mille kannul olid kohe kohaliku toidu sündmused (10). Neile järgnesid arvukuse poolest muusika-, kogupere- ja pimeda aja üritused (8). 2021 läheb ajalukku ka selle poolest, et programmist leidis eriliselt palju kunstisündmusi ja tervisele ja heaolule suunatud üritusi.

Sügav kummardus kõigile korraldajatele, kes sellistel muutlikel aegadel võtsid riski ja korraldasid nii palju vahvaid sündmusi!

Vihma eest peitu Porikuu festivali turunduskatuse alla!

Turunduse osas võime lugeda aasta õnnestunuks. Reklaamisime festivali suuremalt kui varem ning nii jõudsime ka palju rohkemate inimesteni. Keskendusime peamiselt Facebooki turundusele, kuid ei unustanud sealjuures ka trükireklaami. Facebookis jõudsime oma turundusega 103 297 inimeseni!

Nagu varasemalt, oli ka tänavu meie kommunikatsioonipartneriks Callisto, kelle abiga saime väga palju mainimisi nii kohalikes kui üle-eestilistes väljaannetes. Leidsime kajastust näiteks ERRis, Delfis, Õhtulehes, Postimehes, Edasis, raadiotes Elmar, Viker ja Kuku jt.

Eriline tänu siinjuures ka Keila Lehele ja Saue Valdurile toreda kajastuse ja koostöö eest! 

Panustasime projektiga reklaami avaldamisse ajakirjas „Eesti Loodus“ ning ERR tele- ja raadioreklaami. Lisaks võis näha Porikuu festivali reklaami Haapsalu linnapildis ja Risti maanteetahvlil kuldkollaste sügispuude taustal.

Võib veel arvata, et tänavuse edu taga seisavad ka personaalne suhtlus ja otseturundus augustis toimunud Vanamõisa laadal ja festivali toimumise kohase info jagamine piirkonna koolidele.

Uuel aastal uue hooga!

Hetkeolukorrast tingituna peame lükkama oma kokkusaamise kevadesse, kui pime aeg on seljatatud ja loodus hakkab uuesti tärkama. Kui ajad soosivad, korraldame Porikuu festivali inspiratsiooniürituse kõigile Porikuu sõpradele. Oodatud on nii vanad Porikuu sõbrad kui ka uued liitujad. Jagame tagasisidet 2021 aasta edust ja õnnestumistest ja räägime ka kohtadest, kus näeme veel arenemisruumi. Vahetame ideid ja mõtteid uueks festivali perioodiks. Kevadel inspireerib juba ka see, et päike piilub ja uus energia liigub!

Seniks palun kõigil sõpradel liituda Porikuu festivali köögipoolega ja Loode-Eesti uudiskirja listiga – läbi nende kanalite anname märku kevadel toimuvast inspiratsiooniseminarist.

Jääme õhinaga nii kevadet kui ka järgmist sügist ootama! Hoiame ühendust.

Edu, tervist ja kaunist jõuluaega soovides

Karet Kõverjalg
Loode-Eesti ühisturunduse projektijuht
SA Läänemaa
+372 569 965 67
karet@loode-eesti.ee
 

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo


Leader logo pysti 1

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo