EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Kalandusvõrgustik aastatel 2008-2015 Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

EAS: EAS alustab väikesadamatele suunatud toetuse taoltuste vastuvõttu

Allikas: EAS pressiteade
18. september 2014. a

Väikesadamatel on võimalus saada toetust külastajatele suunatud teenuste arendamiseks. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) alustab taotluste vastuvõtuga 18. septembril 2014.

EASi regionaalarengu keskuse direktor Monica Hankovi sõnul on tegemist meresadamatele suunatud toetusega. „Toetatakse meresadamate külalisaluste teenindamiseks vajalikke investeeringuid. Toetust saavad taotleda sadamaregistrisse sadamapidajana kantud juriidilised isikud. Ühe projekti maksimaalne toetuse suurus on 200 000 eurot, sealjuures on vajalik omafinantseering vähemalt 30%,“ selgitas Hankov.

EASi esindaja rõhutas, et sadamatelt oodatakse just külastajatele suunatud teenuste väljaarendamist ja täiendamist. „Toetuse abil soovitakse luua täiendavat reisimotivatsiooni Eesti külastamiseks ning pikendada meie vetes seilavate külalisaluste Eestis viibimise aega,“ nentis Monica Hankov.

Taotluste esitamise tähtaeg on 31. oktoober 2014. Taotlusvooru kogumaht on 2 miljonit eurot.

Kõnealuse meetme puhul on tegemist EASi turismivaldkonna toetusmeetmega „Väikesadamate võrgustiku väljaarendamise toetamine“, mida rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

EAS korraldab väikesadamate toetuse infopäeva 1. oktoobril 2014. Lisainfo: http://eas.ee/vaikesadamad

Taustaks:

Eestis on registreeritud 110 sadamat, kus on võimalik väikelaevade sildumine. Hinnanguliselt ligi 25 sadamat vastab külalissadama nõuetele ehk pakuvad turistile kvaliteetset ja mitmekesist teenust. Olemasolev väikesadamate arv ja infrastruktuur ei ole piisav, et oluliselt suurendada Eesti rannikualade atraktiivsust eelkõige välismaiste mereturistide seas. Samuti on probleemiks võrgustiku ebaühtlus: suurem osa väikesadamatest on koondunud Harju, Lääne, Hiiu ja Saare maakonda; Pärnumaal ning Lääne- ja Ida-Virumaal esineb aga katmata lõike, mis ületavad väikelaeva keskmist päevateekonda (ca 30 meremiili).

Veeteede Ameti andmetel külastas 2013. aastal Eesti väikesadamaid 8457 alust. Ühe alusega on keskmiselt saabunud 3,4 inimest, kes on sadamas viibinud keskmiselt 1,7 päeva.


3 logo kalanduse jaoks

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo