EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Kalandusvõrgustik aastatel 2008-2015 Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

KESKKONNAMINISTEERIUM: Keit Pentus: mere planeerimist võiks alustada Liivi lahest ja Hiiumaa ümbrusest

Allikas: Keskkonnaministeerium, pressiteade
12. jaanuar 2012. a

Keskkonnaminister Keit Pentus arutas kohtumisel keskkonnavaldkonna mittetulundusühingutega merealade planeerimist, looduskaitse arengukava ja laevakütuste väävlisisalduse piiramist. Jutuks olid ka põlevkivi kaevandamisel tekkivate jäätmete taaskasutamine ja keskkonnateadete avalikustamist puudutav.


"Mereala planeerimine on üks teemadest, kus ministeerium ja keskkonna vabaühendused on üht meelt. Alustada tuleb võimalikult terviklikust alast, kuid tervet Eesti mereruumi ühe tükina ära planeerida - see on ilmselt liiga suur tükk," selgitas Keit Pentus. Ta lisas, et tõenäoliselt oleks mõistlik alustada kas Hiiumaa ümbruse või Liivi lahe planeeringust. "Esmapilgul võib tunduda, et mis see mere planeerimine siis ikka ära ei ole, aga tegelikkuses puudutab see nii mere ääres elavaid inimesi, purjesportlasi, kalamehi, tuuleenergia arendamisest huvitatuid ja ka Eesti riigikaitse valdkonda. Mereala planeerimist veab regionaalministri büroo, kuid Keskkonnaministeerium on üks olulisemaid panustajaid mere seisundi ja elustiku kohta käivate andmetega. “

Minister andis kohtumisel ka ülevaate looduskaitse arengukava hetkeseisust. “Looduskaitse tulevikusuundade ja –eesmärkide paikapanemine ning selleks vajaliku ressursi planeerimine
on kindlasti üks selle aasta olulisemaid teemasid. Saadame arengukava teksti partneritele lugemiseks ja kommenteerimiseks veebruari alguses ning ootame väga nende arvamusi. Näiteks on arengukava üheks prioriteediks inimeste paremad loodusteadmised, kus meil on kindlasti palju koostöövõimalusi,” ütles Keit Pentus.

Koos tõdeti, et keskonnateadete jõudmine avalikkuseni võiks toimuda senisest mugavamal ja ülevaatlikumal viisil ning otsitakse ühiselt võimalusi interaktiivse ja kasutajasõbraliku infokeskkonna loomiseks.

Veebruaris toimub ministeeriumi ja keskkonnavaldkonna MTÜ-de traditsiooniline ümarlaud, kus vaadatakse koos üle Keskonnaministeeriumi 2012. aasta tegevusplaan.

Lisainfo:
Brita Merisalu
Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja
626 2908, 527 6851
brita.merisalu@envir.ee

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo
MySQL error in file '/var/www/clients/client0/web1/web/stdlib/db.lib.php' on line 79:
Query:
SELECT *, DATE_FORMAT(dt1, '%d.%m.%Y') as kp1, IF(dt2, DATE_FORMAT(dt2, '%d.%m.%Y'), 0) kp2 FROM maa_event t1 LEFT JOIN maa_event_text t2 ON t2.event_id=t1.id AND t2.lang_id='est' LEFT JOIN maa_event_group_node t3 ON t3.event_id=t1.id WHERE archive='false' AND t1.pk_alates<=CURDATE() AND t1.pk_kuni>=CURDATE()  GROUP BY t1.id ORDER BY dt1 DESC

Error (1021):
Disk full (/tmp/#sql-temptable-467-1e0d10-9f484.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")