Septembri lõpus tuli taaskord kokku toiduohutuse pikaajalise programmi nõukogu koosseis, et teha kiire tagasivaade 2019. aastasse ning arutleda 2020. planeeritavate tegevuste üle. 2020. aasta on nelja-aastase programmi jaoks ka viimane täispikk aasta, mil jätkuvad tavapärased tegevused:
- Infopäevad
- Täiendkoolitused
- Toiduohutuse konverents (sel aastal 26. septembril toimuv konverents on juba kolmas)
- Teabematerjalide valmistamine
- Käsiraamatud
Programmi viivad ellu:
- Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK)
- Eesti Toiduainetööstuse Liit
- Eesti Maaülikool
- BioCC OÜ (endine Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus)
Kogu info programmi tegevuste kohta on leitav veebilehel www.toiduteave.ee, sh info juba toimunud sündmuste kohta ning kõik programmi raames välja antud teabematerjal ja käsiraamatud.
Viimane valminud teabematerjal käsitleb olulisemaid toidupatogeene. Käsiraamatute osas on viimane puu- ja köögiviljade osa elektroonilises hea hügieenitava juhendis. Kogu hea hügieenitava juhend (HHT) on leitav www.epkk.ee/heatavajuhend/
Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse valdkonnas viiakse läbi “Eesti maaelu arengukava 2014–2020” meetme „Teadmussiire ja teavitus“ raames ning seda rahastatakse Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist (EAFRD). |