EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

TOIDULIIT: Aastakonverentsil auhinnati Eesti parimaid toiduaineid

Allikas: Eesti Toiduainetetööstuse LIit
18. aprill 2024. a

Toiduliit tunnustas juba 30. korda parimaid kodumaiseid toidutooteid, kuulutades Eesti Parim Toiduaine 2024 tiitli saajaks Tere AS uudse tofu vanillibatoonikese.

Aasta parimate toidutoodete auhinnad andsid Toiduliidu aastakonverentsil üle Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis, regionaalminister Madis Kallas, Toiduliidu juht Sirje Potisepp ja Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits.

Toiduliidu juht Sirje Potisepp tõi välja, et mitte keegi ei taju Eesti inimeste maitsemeelt paremini kui meie oma tootjad. "Toit üleüldiselt on pigem konservatiivne valdkond, kus maitsed ei muutu nii kiiresti. Tänu tihedale üleilmsele suhtlusele levivad teiste köökide road meile küll kiiremini, kuid need kohaldatakse siin kohalikule maitsemeelele – kasutades Eesti tooraineid ja tarbijate seas armastatud maitseid," rääkis Potisepp. "Traditsioonilise ja uudse ühendamine viib põnevate lahendusteni, mida ka meie juubelikonkursil nägime," lisas Toiduliidu juht.

"Just kodu lähedane ning tugev ja arenev toiduainetetööstus lisab igale riigile sitkust ja tugevust. Eesti toiduainetööstus - nii toidu kasvatajad kui tootjad – annab meile lisaks lemmikmaitsetele ka kindlustunnet, et Eesti toidujulgeolekuga on kõik korras," ütles Sirje Karis.

"Kohaliku toidu tootmine on meie jaoks väga oluline ning Eesti toit on osa meie rahva identiteedist. Saame uhked olla selle üle, et Eestis toodetud toit on puhas ning kvaliteetne," rääkis regionaalminister Madis Kallas. "Selle taga peituvad kohalike põllumeeste, tootjate ja kaupmeeste pingutused. Oluline on selle valdkonna tegijaid märgata ja tunnustada."

 

Hindamiskomisjoni esimees toiduteadlane Rain Kuldjärv märkis, et žürii töö oli väljakutsuv ja osa tootekategooriates eristas parimaid vaid kahe komakohaga punktivahe. Konkursi üldvõitjaks osutus Tere AS Deary tofu vanillibatoonike, mis taimse alternatiivina on sarnane tavapärastele kohukestele. Komisjon tõi esile tofuga saavutatud piimatootele sarnast ja suurepärast maitset, samuti valmistamist GMO-vabast sojast ja jätkusuutliku pakendimaterjali kasutamist.

Loe edasi SIIT


2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo