EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

MAAELUMINISTEERIUM: Laulupidu tuleb koos hõrkude Eestimaa maitsetega

Allikas: Maaeluministeeirumi pressiteade
27. juuni 2023. a

Pühapäeval, 2. juulil on noorte laulupeol kohal tippkokad Eesti erinevatest toidupiirkondadest, kes pakuvad pidulistele maitsvaid suupisteid ning tutvustavad eri maakondade toidukultuuri.

„Toit on oluline osa meie kultuurist. Selliseid maitseid nagu on siin, Eestis, ei ole mitte kusagil mujal maailmas. Sel põhjusel algatas Maaeluministeerium 2016. aastal ka toidupiirkondade valimise traditsiooni, et juhtida tähelepanu Eesti toidukultuuri mitmekesisusele. Selleks, et meie toidutraditsioonid ei hääbuks, on oluline õpetada noori juba varakult meie toite hindama ning valmistama. Nii võime kindlad olla, et lapsepõlves armsaks saanud maitsed antakse edasi ka järgmistele põlvedele,“ ütles regionaalminister Madis Kallas.

Kodumaiste maitsete tutvustamiseks püstitab Eesti Peakokkade Ühendus Maaeluministeeriumi toel laulukaare taha merevärava poole suure Eestimaa maitsete telgi. Seal valmistavad kuus tippkokka kohapeal suupisteid ja jooke, mis on iseloomulikud Eesti erinevatele toidupiirkondadele.

Näiteks tutvustab Hiiumaa räimesalatit ja pomerantsiküpsiseid Angelica Udeküll. Pärnumaa suitsuveist ja porgandikaraskit pakub Rudolf Visnapuu ning hõrke kalaroogasid Peipsi kandist esitleb Timo Siim. Tänavust toidupiirkonda, Mulgimaad tutvustab mulgipudru ja mulgikorbiga Monika Peebo ning vanakooli lumepallisuppi ja kartuli-juustupulkasid pakub Kaido Lepik Järvamaalt. Vana-Võromaa suitsusaunaliha ja põnevad limonaadid toob huvilisteni Henari Nõu.

„Põnevaid toidupiirkondi on muidugi rohkem, aga seekord langes valik neile kuuele,“ tõdes Eesti Peakokkade Ühenduse president Taigo Lepik. „Oleme võtnud eesmärgiks väärtustada Eesti toidupärandit ja iga telki siseneja saab aimu, kui eristuv ja omapärane on Eestimaa köök.“

Traditsioonilise toidu juurde on kuulunud ajast aega ka lood sellest, kuidas ühte või teist toitu on peres või suguvõsas varem valmistatud ning pakutud. Kuni laulupeoni saab Eesti toidu Facebooki lehel jagada erinevate traditsiooniliste toitudega seotud põnevaid lugusid ning retsepte, mis hiljem edastatakse Eesti toidupiirkondade eestvedajatele.

 

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
Taas on võimalik esitada kandidaate regionaalmaasika auhinnale
EIT: Avatud on kandideerimine ettevõtlusprogrammidesse
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukate külade kogumik toob fookusesse kogukonnapõhised ja nutikad ettevõtmised Eesti maapiirkondadest
LEADER infokiri 2024 (nr 4/133)
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (548)
MAAELUVÕRGUSTIK: Loodusturism kui elustiiliettevõtlus maapiirkonnas
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal
MAAELUVÕRGUSTIK: Põllumajandusjäätmete ja ringmajanduse teemaline seminar-õppereis Pärnumaal
EMIS, NOORTALUNIKUD ja MAAELUVÕRGUSTIK: Eesti maaelu tuleviku foorum Euroopa Parlamendi kandidaatidega
METK: Esitluspäev FIE Airi Külvet juures “Tingimuslikkus ja ökokavad – 2023. aasta kogemus ja muudatused 2024. aastal”
Tallinna Kohvifestival
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukas külaturism - toitlustuse korraldamise võimalused (LISATUD ETTEKANDED)

2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo